De Nuraghe app voor smartphones

Met de gratis Nuraghe app van Tharros.info kan je alle nuraghi op Sardinië vinden. Als je niet bekend bent met deze Brons tijd constructies kan je op de website alle informatie daarover vinden, inclusief een volledige lijst van nuraghi en een kaart van de nuraghi. De Nuraghe app is de mobiele versie van deze informatie die je op de smartphone kan installeren en gebruiken. De app is ontwikkeld voor Android en beschikbaar in de Google Play Store.

Beschrijving

Screenshots
Screenshots

De app is ontwikkeld als een soort navigator voor de meer dan 5000 nuraghi die zijn gedocumenteerd op de Nuraghe kaart van Tharros.info. De app maakt gebruik van een lokale database om de belangrijkste gegevens altijd bij je te hebben. Deze database moet de eerste keer bijgewerkt worden voor je app kunt gebruiken. Op de Zoek pagina kan je de nuraghe op plaats of naam zoeken. Op de Detail pagina krijg je de informatie van de nuraghe te zien, en als je online bent ook additionele informatie en een foto indien beschikbaar. Als je online bent kan je van de Detail pagina naar de Google map om de positie van de nuraghe te zien.

Wanneer je online bent kan je ook direct naar de pagina van de Nuraghe kaart die je dan je positie laat zien en alle nuraghi daaromheen. Dat werkt natuurlijk het beste als je op Sardinië bent. Vanaf de Nuraghe kaart kan je navigeren naar de Detail pagina voor iedere aangegeven nuraghe.

Google maps cached kaarten lokaal op je smartphone waardoor je deze ook offline kunt zien, maar deze zullen ook geheugen ruimte innemen. Als de app op den duur teveel geheugen neemt kan je de data verwijderen en de database opnieuw bijwerken.

Een Help en Over deze app pagina zijn beschikbaar in de app.

Smartphone compatibiliteit

De app is geschreven voor Android en getest met versie 4.4 en 5.01 en voldoet aan de Android specificaties.

Versie en Versie geschiedenis

De Nuraghe app
De Nuraghe app

Versie 0.9.0 beta januari 2015

De eerste versie is een beta versie en is getest met Android 4.2

Versie 0.9.1 beta november 2015

Deze versie is getest met Android 4.4 en 5.01. De app is ook getest op een tablet. Commentaar en suggesties zijn welkom, je kunt daarvoor het gastenboek gebruiken, Facebook of Twitter (@tharrosinfo).

Versie 0.9.3 januari 2017

Deze versie is geschikt gemaakt voor de toevoeging van Tombe di Giganti naast de nuraghi. Er zijn enkele wijzigingen in user interface.

Disclaimer

Met de download van de app accepteer je dat de installatie van de app op eigen risico is, de auteur aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor schade als gevolg van de installatie van deze app op je smartphone, ondanks de uiterste zorg die besteed is aan de ontwikkeling van de software.

Download de app hier

Downloaden kan via de Google Play Store (tm)

Get it on Google Play

Help/Over

Voorwaarden voor gebruik

Met de app wordt de Tharros.info Nuraghe app bedoeld
Met de website wordt de website www.tharros.info van dezelfde auteur bedoeld.
Met de auteur wordt de ontwikkelaar van de software en de auteur van de content bedoeld

Deze mobiele app is vrij te gebruiken. Eigenaarschap van inhoud en copyright berust bij de auteur van deze app tenzij expliciet anders aangegeven. Copyright van de afbeeldingen zijn aangegeven als de geciteerde bron en zijn niet in de oorspronkelijk grootte weergegeven. Het is niet toegestaan afbeeldingen en teksten te gebruiken, door printen kopiëren of door welk ander elektronisch middel dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de auteur of de eigenaar. De auteur geeft toestemming de open source software die gebruikt is in deze app en die vrijelijk beschikbaar is op internet onder de voorwaarden van de GNU GENERAL PUBLIC LICENSE te kopïeren mits de vermelding van de oorspronkelijke auteurs intact blijft, inclusief de door de auteur aangebrachte wijzigingen. Het is toegestaan afbeeldingen en teksten van de auteur te gebruiken mits voorzien van een referentie aan de auteur of de website voor educatieve doeleinden zoals omschreven in het international copyright. De auteur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor incorrect gebruik van de informatie, noch voor schade ondervonden van welke aard dan ook door het direct of indirect gebruik van informatie uit deze app.

Privacy verklaring

De persoonlijke gegevens die door het gebruik van deze app verkregen worden, zoals IP adres, worden niet doorverkocht maar exclusief gebruikt voor de correcte werking en verbetering van de app.

Deze app gebruikt geolocation (uw positie)
Deze app gebruikt lokaal geheugen voor de database
Deze app bevat externe links naar Google Maps (tm) en naar de website van Tharros.info (http://www.tharros.info)

Voor support neem contact op met de webmaster van www.tharros.info of stuur een email naar de webmaster.

Help

Menu pagina: Van de Menu pagina kan je naar de Zoek pagina of naar de Nuraghe Kaart. De Nuraghe Kaart toont je exacte locatie en de nuraghi om je heen als je op Sardinië bent.
Lijst Bijwerken: De app start met 10 nuraghi. Je kunt de lijst bijwerken met de optie Lijst Bijwerken als je connectie hebt naar het internet.
Titel balk: Bovenin zie je steeds navigatie knoppen om naar de Start pagina terug te keren of de Zoek Pagina aan te roepen.
Zoek Pagina: Je kunt de lijst doorzoeken op plaatsnaam of nuraghe naam. Tik op het zoekveld en type de naam. Tik op de naam om de Detail pagina te openen.
Detail Pagina: In online modus met connectie naar het internet zijn additionele details te zien en eventueel een afbeelding. Tik op de coordinaten om de kaart op dat punt te openen
Nuraghe Kaart: In online modus kan je de kaart oproepen. Deze toont alle nuraghi die zich binnen het gebied bevinden dat op het scherm wordt getoond. Door te scrollen (vegen) wordt een nieuwe set van nuraghi geladen. Door op een icoon te tikken wordt de Detail pagina van de betreffende nuraghe getoond.
Offline modus: De complete lijst blijft beschikbaar om te doorzoeken en basis details kunne geraadpleegd worden.
Online modus: In online modus is Google Maps (tm) beschikbaar en worden meer gegevens en een afbeelding getoond op de Detail pagina. Details en kaarten worden gecached tot je een nieuwe zoekopdracht doet.

Credits

Deze app is ontwikkeld door Timbert Kriek met behulp van open software
De data van de database van nuraghi is verkregen door onderzoek van werk van archeologen en kaarten van het Istituto Geografico Militare Italiana, Wikimapia, en de Piano Urbanistico Comunale van een groot aantal gemeentes alsmede de Piano Paesaggistico Regionale van de Regione Sardegna.

Laatst gewijzigd 23/01/2017

Reisgids mee?

Download Reisgids
©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact