Kleine campings op Sardinië

Sardinië staat bekend om zijn mooie stranden en zijn mooie kusten. De kusten trekken veel toeristen die graag genieten van hun vakantie aan zee, een groot deel van dit toerisme concentreert zich in het noordoosten en zuidoosten, maar ook bij plaatsen als Alghero en Castelsardo. Er is dan ook een groot aanbod aan hotels, bed & breakfasts en campings in deze gebieden. De campings zijn vaak uitgegroeid tot vakantiecentra van alle gemakken voorzien, eigen winkeltjes en veel activiteiten. Voor de meeste toeristen is dit prima, maar sommigen zouden graag op een rustige kleine camping hun vakantie willen doorbrengen op Sardinië. Hier volgen wat suggesties.

Kleine campings in het binnenland

In het binnenland zijn campings maar met moeite te vinden, en dat terwijl Sardinië toch half zo groot is als Nederland met een boeiende natuurlijke omgeving. Vooral in de bergen, waar de temperatuur iets lager ligt dan aan de kust of in de vlakte, is het aangenaam vertoeven. Een drietal campings zijn de moeite waard.
Camping Sennisceddu bij Pau op de Monte Arci is een kleine camping. In het gebied van de Monte Arci is het prettig wandelen en zijn daarvoor veel mogelijkheden. Een andere camping is Sa Colonia bij Tonara in het ruige binnenland van Sardinië. Er omheen liggen veel karakteristieke plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken en ook de bergen zijn niet ver weg voor een excursie. Ondanks het aantal plaatsen dat beschikbaar is waardoor de camping groot lijkt zijn er niet veel extra voorzieningen. De derde camping is Nuragheruju bij Norbello op de vlakte van Abbasanta. Deze camping beschikt over een zwembad wat geen overbodige luxe is aangezien het warm kan worden in de zomer. Rondom Norbello zijn veel interessante bezienswaardigheden en er zijn mooie natuurplekjes.

Kamperen bij de boer, de agricamping

Naast de kleine campings is het ook mogelijk bij een agriturismo te kamperen, de agricampeggio. Deze vorm van kamperen is veel gevraagd als alternatief op wild kamperen. Wild kamperen wordt in Sardinië door de overheid niet toegestaan en het is bovendien niet veilig. De agriturismo is een boerenbedrijf waar bed en breakfast wordt aangeboden en meestal ook een restaurant aanwezig is waar typisch lokale gerechten worden geserveerd. Vaak bieden deze boerenbedrijven de mogelijkheid om daarnaast kampeerders te ontvangen en hebben ze aansluitpunten voor campers en caravans. Het voordeel is het verblijf in een beschermde landelijke omgeving en de kleinschaligheid met de mogelijkheid om 's avonds in een authentieke omgeving te dineren, een ideale combinatie om een bijzondere vakantie door te brengen. De agricamping zal in de regel niet dicht bij een strand of aan zee te vinden zijn, sommigen bieden dan ook een privé zwembad voor verkoeling en ontspanning. Agricampings die de moeite waard zijn zijn bijvoorbeeld Agricamper Badu Orgolesi bij Mamoiada, Saride bij Alghero of Nuraghe Mannu bij Dorgali.
Bij de agriturismo La Mimosa op het schiereiland van Sinis is plaats voor drie tenten. Deze agriturismo ligt niet direkt aan het strand maar wel redelijk dichtbij.

Kleine campings aan de kust

Om leuke kleine campings aan de kust te vinden lijkt makkelijk, het aanbod aan campings is groot maar de meeste zijn voorzien van zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken, inclusief discotheken. Kleinere campings bieden vaak toch nog plaats aan 80 tenten en hebben daarnaast ook bungalows of caravans in de verhuur. De campings langs de kust liggen meest vlak aan het strand en in veel gebieden waar pijnboombossen (pineta) staan, waar dus ook veel schaduw te vinden is.
Kleine campings langs de oostkust zijn bijvoorbeeld Cala D'Ambra bij San Teodoro, Sa Prama bij Orosei, La Pineta bij Barisardo, Torre Salinas bij Muravera, Capo Ferrato bij Costa Rei.
Aan de zuidkust bij Cagliari vindt je Pini e Mare en aan de westkust Ortus de Mari bij Buggerru. Deze laatste camping heeft geen website waar info te krijgen is, maar staat wel op de officiële lijst van de Regione Sardegna.

De door de bezoekers van Tharros.info aanbevolen kleine campings zijn (gegevens augustus 2013) Ortus de Mari bij Buggerru en La Pineta bij Barisardo. Zie ook de volledige lijst van campings en lijst van agricampings.
Heb je ervaring met een camping of kamperen bij de boer en vindt je dat deze aanbevelenswaardig is? Deel dat met ons door je aanbeveling kenbaar te maken en je commentaar te geven zodat anderen beter hun keuze kunnen maken uit het aanbod.

Laatst gewijzigd 29/04/2014

Reisgids mee?

Download Reisgids
©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact