RSS en XML op deze website

Wat is RSS en wat is XML?

RSS (Really Simple Syndication) is een methode om nieuws van een site op te halen zonder de site direct te hoeven bezoeken. RSS wordt veel gebruikt bij allerlei nieuws sites om de titels van artikelen door te geven. Op deze site wordt RSS gebruikt om de updates door te geven zodat je weet wanneer je iets nieuws kunt vinden. De technologie werkt met XML (Extenisble Markup Language) bestanden.

Hoe kan ik gebruik maken van RSS?

Je hebt hiervoor een RSS reader nodig. Een goede RSS reader vind je op feedreader.com. Als je deze installeert kan je vervolgens feeds definiëren. Voor deze site is dat de volgende:

https://www.tharros.info/rss2xml.php?lng=nl

Kopieer de link naar de feedreader. Automatisch wordt je nu als je online bent op de hoogte gesteld van wijzigingen op de website.

RSS op Tharros.info

Ik houd regelmatig bij wat verandert op deze site en publiceer dat in mijn blog. De blog dient als basis voor het xml bestand waarmee de RSS feeds gegenereerd worden.

Hoe kan ik zelf RSS gaan gebruiken voor mijn eigen site?

Op www.mijnhomepage.nl vindt je een handige cursus in een paar stappen. Daar vindt je ook veel andere informatie over bijvoorbeeld weblogs.

Noten

Verdere informatie:

Cursus: www.mijnhomepage.nl/rss/index.php
Reader: www.feedreader.com/
Info: rss.pagina.nl/
Wiki: nl.wikipedia.org/wiki/RSS

Laatst gewijzigd 06/04/2020

Reisgids mee?

Download Reisgids
©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact