Sites en evenementen Museum van het Obsidiaan

Museum van het Obsidiaan

Museum van het Obsidiaan

Pau (OR)

Het Obsidiaan Museum is geheel gewijd aan dit vulkanische glas en het gebruik wat de mens er van heeft gemaakt om snijwerktuigen en pijlpunten van te fabriceren. Op de flanken van de Monte Arci zijn de belangrijkste vindplaatsen van obsidiaan en het werd overal verhandeld in het westelijke Middellandse Zeegebied in de prehistorie.

Museum van het Obsidiaan

Het museum van het Obsidiaan in Pau is een klein educatief museum geheel gewijd aan het vulkanische glas en het gebruik dat de mens er van maakte in de prehistorie. Een deel van de permanente tentoonstelling gaat over het obsidiaan in de wereld. Het museum heeft van over de hele wereld verschillende soorten obsidiaan verzameld. Het tweede deel van de tentoonstelling gaat over het obsidiaan van de Monte Arci en de techniek die gebruikt werd om van het vulkanische glas vlijmscherpe schrapers en pijlpunten te maken die bij de jacht gebruikt werden.

Een bezoek aan het museum kost niet veel tijd en kan gecombineerd worden met een wandeling of excursie op de berg de Monte Arci en een bezoek aan het Geomuseum van Masullas.

Adres: Via San Giorgio 8, Pau

Tel: 0783 934011

Openingstijden: Van april tot en met oktober 10:00 -12:00 en 16:00 - 19:00 woensdag tot en met zondag. Van november tot en met maart 10.00-12.00 en 15:00 - 18:00 woensdag tot en met zondag.

Prijzen: Euro 4,00 (Euro 6,00 in combinatie met het Geomuseum in Masullas); gereduceerd tarief Euro 3,00 (Euro 4,00 in combinatie met het Geomuseum in Masullas)

Website: Museo dell'Ossidiana of Museo dell'Ossidiana op Facebook

Rondleidingen met gids zijn mogelijk

De informatie is bijgewerkt voor 2018 maar prijzen en openingstijden kunnen variëren

Laatst gewijzigd 05/10/2016

Reisgids mee?

Download Reisgids

Index

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact