Sites en evenementen Museo Arch. Giovanni Marongiu

Museo Arch. Giovanni Marongiu

Museo Arch. Giovanni Marongiu

Cabras (OR)

Het archeologische museum van Cabras is vernoemd naar Giovanni Marongiu. In het museum zijn de archeologsche vondsten te zien van Cuccuru Is Arrius, een prehistorische nederzetting, Tharros, het fenicisch-punisch-romeinse stadje, en van het scheepswrak dat bij het eiland Mal di Ventre is gevonden. Daarnaast huisvest het museum een aantal beelden van de site van Mont'e Prama, waaronder de laatste gevonden tijdens de opgravingen van 2015.

Museo Arch. Giovanni Marongiu

Het archeologische museum Giovanni Marongiu van Cabras heeft een uitgebreide collectie uit opgravingen en van vondsten in het territorium van Cabras. Een bezoek neemt ongeveer een uur in beslag. Er is ook interactieve media aanwezig met informatie over het territorium, zoals de vindplaats van de grote beelden van Monte Prama die momenteel gerestaureerd worden. Het museum is ingedeeld in vier thematische onderwerpen die betrekking hebben op (pre-)historische periodes en vindplaatsen.

Het eerste deel is gewijd aan de prehistorische site van Cuccuru Is Arrius, afgegraven om plaats te maken voor het kanaal dat de lagune van Cabras verbindt met open zee. Naast neolithisch aardwerk zijn er ook de vrouwenbeeldjes gevonden (zie foto) geïnterpreteerd als een godin moeder. Het tweede deel is gewijd aan de Sardijnse bronstijd met aardewerk en bronzen beeldjes van de nuraghe tijd. Bijzonder is het votief beeldje van een schip met dierenfiguren. In het derde deel bevinden zich veel interessante vondsten van de archeologische opgraving van Tharros, waaronder urnen en steles van de tofet van Tharros. Daarnaast is er fenicisch aardewerk en zijn er sieraden uit de punische graven. Het laatste deel is gewijd aan onderwater archeologie met vondsten van scheepswrakken die voor de kust van het schiereiland van Sinis en het eiland Mal di Ventre zijn vergaan, van scheepsankers en bronzen spijkers tot de beroemde loodbaren waarvan er veel zijn gevonden.

Het museum is een goede aanvulling op een bezoek aan de archeologische site van Tharros en zeker de moeite waard.

In recente jaren is er ook een deel ingericht voor de grote beelden van Mont'e Prama en de vondsten van de meest recente opgravingen.

Adres: Cabras, via Tharros 121

tel. +39 0783 290636

Openings tijden: zomer 9:00-13:00, 16:00-20:00 (op zon- en feestdagen opent een uur eerder om 15:00) ; winter 9:00-13:00, 15:00-19:00 (gesloten op maandag)

Prijzen: Euro 5,00, in combinatie met de site van Tharros Euro 8,00; Euro 4,0 gereduceerd tarief alleen museum

Website: Museo Cabras<\/a>

De informatie is bijgewerkt voor 2019 maar prijzen en openingstijden kunnen variëren

Index

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact