Sites en evenementen Geomuseo Montearci Stefano Incani

Geomuseo Montearci Stefano Incani

Geomuseo Montearci Stefano Incani

Masullas (OR)

Het kleine museum van het gebied van de Monte Arci is gevestigd in Masullas in een ex-klooster van de orde van de kapucijnen en toont de rijkdom aan gesteentes van deze oude vulkaan

Geomuseo Montearci Stefano Incani

Het mineralogisch en paleontologisch museum van de Monte Arci is een klein educatief museum. Dit museum is gevestigd in een zestiende eeuwse abdij van de orde van Kapucijnen aan de rand van Masullas, een klein dorp aan de voet van de Monte Arci. In dit museum zijn niet alleen de verschillende vulkanische gesteenten te zien die zich in de omgeving hebben gevormd dank zij de oude vulkaan van de Monte Arci, er is ook voor gekozen om de geologische geschiedenis van Sardinië te vertellen die begint met de vorming van de Middellandse Zee 23 miljoen jaar geleden en zijn uiteindelijke vorm kreeg tussen 13 en 6 miljoen jaar geleden.

In de abdij zijn nog de cellen waar de monniken zich terugtrokken, er is een kloostergang met een lieflijke binnenplaats waar nog een antieke waterput staat. Op de eerste verdieping, in de grote zaal van de abdij, zijn de vitrines te zien met de verschillende steensoorten; de jasper, de agaat, de calciet, de chalcedoon en de gesteenten met fossiele resten van zeedieren van miljoenen jaren geleden. Achterin de zaal staat een aparte ruimte waar de fluorieten zijn opgesteld, op verzoek is deze kamer te betreden en wordt het licht uitgedaan zodat de fluoriserende gesteenten in al hun pracht bewonderd kunnen worden.

Het is aan te raden om een bezoek aan dit museum te combineren met een bezoek aan het museum van het Obsidiaan in Pau.

Adres: Ex convento dei Cappuccini, Masullas

Tel: 0783 990251

Openingstijden: Van april tot en met oktober 10:00 -12:00 en 16:00 - 19:00 woensdag tot en met zondag. Van november tot en met maart 10.00-12.00 en 15:00 - 18:00 woensdag tot en met zondag.

Prijzen: Euro 4,00 ; gereduceerd tarief Euro 3,00

Website: GeoMuseo Monte Arci Stefano Incani

Rondleidingen met gids zijn mogelijk

De informatie is bijgewerkt voor 2019 maar prijzen en openingstijden kunnen variëren

Laatst gewijzigd 02/04/2020

Reisgids mee?

Download Reisgids

Index

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact