Bibliografie: Mele

Tharros.info Bibliografie en Literatuur: Mele

Bibliografie: Mele

Dommelen P. van - On Colonial Grounds
Dommelen P. van: On Colonial Grounds

On Colonial Grounds

Dommelen P. van

De complete titel is: On Colonial Grounds, A comparative study of colonialism and rural settlement in first millenium BC west central Sardinia. Gebaseerd op de Riu Mannu survey uitgevoerd in westelijk Midden-Sardinië sinds 1992 en veel van de gepubliceerde literatuur over de regio West-Sardinië, inclusief voorgaande surveys en opgravingen, onderzoekt Peter van Dommelen in dit boek de archeologische en historische bronnen van de drie fases van kolonialisme; de fenicische aanwezigheid, de Punische overheersing en de Romeinse bezetting. De resultaten tonen de relaties tussen de lokale Sardische bewoners, die er al in de voorgaande Nuraghe tijd zaten, en de nieuwkomers die zich aan de kust in de stadjes en op het platteland vestigden rond Terralba en de Marmilla. Wat naar boven komt zijn de nuances en de verfijning van het inzicht in de koloniale situatie van Sardinië wat deze studie tot een zeer waardevolle bijdrage aan de geschiedenis en prehistorie van het eiland maakt, één die gelezen zou moeten worden door alle studenten die zich bezighouden met de archeologie van Sardinië.

Leiden university , Leiden 1998
ISBN: 9076368023
English

Dommelen P. van, Bellard C.G. - Rural Landscapes of the Punic World
Dommelen P. van,  Bellard C.G.: Rural Landscapes of the Punic World

Rural Landscapes of the Punic World

Dommelen P. van, Bellard C.G.

Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van het platteland in de Punische tijd door het samenbrengen en vergelijken van archeologische studies van het gehele westelijke Mediterrane Zee gebied. Inclusief studies uitgevoerd op Sicilië en op Sardinië.

Equinox Publishing Ltd , London 2008
ISBN: 9781845532703
English

Dommelen P., Knapp A.B. ed. - Material Connections in the Ancient Mediterranean
Dommelen P., Knapp A.B. ed.: Material Connections in the Ancient Mediterranean

Material Connections in the Ancient Mediterranean

Dommelen P., Knapp A.B. ed.

In dit boek staan een aantal artikelen van nauw verwante case studies die de contacten tussen de eilanden in de Middellandse Zee - Sardinië, Corsica,Sicilië, Kreta, Cyprus en de Balearen - en de dichtbijgelegen kusten van Italië, Griekenland, Noord-Afrika, Spanje en de Levant en de sociale en culturele impact van migratie, kolonisatie en handel onderzoeken. Aanbevolen voor studenten van Mediterrane archeologie.

Routledge , Abingdon 2010
ISBN: 9780415586696
English

Mele G. ed. - Giudicato d'Arborea e Marchesato di Oristano
Mele G. ed.: Giudicato d'Arborea e Marchesato di Oristano

Giudicato d'Arborea e Marchesato di Oristano

Mele G. ed.

In dit boek zijn veertig studies samengebracht, geschreven door wetenschappers, over de geschiedenis van Oristano, van de middeleeuwen tot in de nieuwe tijd. De artikelen zijn veelzijdig, van kunstgeschiedenis tot sociaal-economische geschiedenis, met interessant bronmateriaal bij de artikelen gevoegd. Een must voor wie de geschiedenis van Sardinië goed wil leren kennen. Volledige titel: Giudicato d'Arborea e Marchesato di Oristano: proiezioni mediterranee e aspetti di storia locale, Atti del primo Convegno Internazionale di Studi Oristano, 5-8 Dicembre 1997

Editrice s'Alvure , Oristano 2000
ISBN:
Italiano

Mele M.A. - Archeologia in Barbagia
Mele M.A.: Archeologia in Barbagia

Archeologia in Barbagia

Mele M.A.

Een overzicht van archeologische sites van de vroege prehistorie tot de Middeleeuwen in het gebide van de Barbagia, tussen Fonni, Mamoiada, Lodine en Gavoi

Zenia Editrice, Nuoro 2014
ISBN: 9788897901068
Italiano

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact