Bibliografie: Mastino

Tharros.info Bibliografie en Literatuur: Mastino

Bibliografie: Mastino

Mastino A, Spanu P.G., Zucca R. ed. - Tharros Felix 2
Mastino A, Spanu P.G., Zucca R. ed.: Tharros Felix 2

Tharros Felix 2

Mastino A, Spanu P.G., Zucca R. ed.

In dit boekje schrijven verschillende auteurs over onderwater archeologie aan de hand van onderzoek dat gedaan is rond Capo Mannu. Hier zou volgens de antieke en middeleeuwse bronnen de Korakodes portus zijn geweest, de haven waarvandaan de schepen richting Balearen of Zuid-Frankrijk voeren. In de artikelen illustreren elk van de auteurs vanuit hun vakgebied wat er gevonden is en hoe de studenten hun opleiding kregen. Het boekje wordt afgesloten door bijdragen van Paolo Bernardini over de Phoenicische expansie westwaarts en van Carlo Tronchetti over de Italische sigillata in Sardinië. Dit boekje is het waard om gelezen te worden als je je interesseert voor onderwater archeologie rond Sardinië.

Carocci , Roma 2006
ISBN: 8843038303
Italiano

Mastino A. - Storia della Sardegna Antica
Mastino A.: Storia della Sardegna Antica

Storia della Sardegna Antica

Mastino A.

Geschiedenis van romeins Sardinië en de archeologische resten van romeinse gebouwen en wegen. Het boek omvat historische gebeurtenissen maar traceert ook sociale en economische ordening, de romeinse wegen, de sardische cultuur onder romeins bestuur, religie.

Il Maestrale , Sassari 2005
ISBN: 8886109989
Italiano

Mastino M., Spanu P.G., Zucca R. - Mare Sardvm. Merci mercatio e scambi marittimi della Sardegna antica
Mastino M., Spanu P.G., Zucca R.: Mare Sardvm. Merci mercatio e scambi marittimi della Sardegna antica

Mare Sardvm. Merci mercatio e scambi marittimi della Sardegna antica

Mastino M., Spanu P.G., Zucca R.

Mare Sardum is een uitgebreide studie naar de raltie tussen Sardinië en de zee in de oudheid, van de bronstijd tot de vroege middeleeuwen. Met behulp van literaire, epigrafische en archeologische bronnen beschrijven de auteurs scheepsroutes, havens en schepen in en om Sardinië. Het boek sluit af met een lange lijst archeologische vindplaatsen van scheepswrakken en ander materiaal voor de kust van Sardinië. Een boek om te lezen als je van zeevaart in de oudheid houdt.

Carocci , Roma 2005
ISBN: 9788843034802
Italiano

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact