Optreden Sardijns mannenkoor

28/09/2015 08:55:41

Optreden Sardijns mannenkoor

Afgelopen 26 en 27 september trad het Sardijnse mannenkoor van Villanova Monteleone (Iddanoa Monteleone) op in Nederland. Zij brachten oude maar ook nieuwere Sardijnse liederen ten gehore geheel in de polyfone traditie van het eiland. De liederen varieerden van religieus (Ave Maria) tot meer feestelijke liederen waaronder het bekende Nanneddu Meu.

Het koor van Iddanoa Monteleone
Het koor van Iddanoa Monteleone

Tijdens het optreden scharen de zangers, dertig in totaal, zich rond de dirigent en vormen een gesloten cirkel. Het koor is vierstemmig met tenoren, mezzo tenoren, baritons en bassen. De eerste stem van het koor is meestal een tenoor en bij sommige liederen wordt een klein koor van vier stemmen gevormd naast het grote koor zoals bij het lied Nanneddu Meu.

Het optreden van het koor was bijzonder mooi met als hoogtepunten wel het wiegelied dat gezongen werd door het koor dat zich opgesteld had in een grote kring rond het publiek met de dirigent in het midden.

Na het optreden was er gelegenheid tot een drankje en een hapje met typisch sardijnse producten zoals worst, schapekaas en natuurlijk een sardijns wijntje.

Optreden Sardijns mannenkoor

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact