Herfst gedachten

14/09/2012 09:05:47

Herfst gedachten

De bladeren dwarrelen naar de grond en daarboven nemen de wolken hun positie in als in een meesterwerk van de Nederlandse schilderkunst. Dit is het moment dat we gekozen hebben om weer een bezoek te brengen aan Sardinië. De zomer en de nazomer zijn al voorbij, wat kunnen we nog verwachten op dit eiland in de Middellandse zee?
Ter voorbereiding van ons bezoek hebben we eigenlijk kortgeleden pas de reis geregeld, een vlucht van Eindhoven naar Alghero, inmiddels voor de derde keer, en een huurauto. Uiteindelijk is de reistijd korter en de kosten zijn minder hoog dan wanneer we met de auto naar Genua zouden rijden en de boot zouden nemen. Voor 540 euro met twee personen.
In de tien dagen zullen we niet alleen bij familie verblijven. Het plan is om vijf dagen aan de oostkant van Sardinië te verblijven en een bezoek te brengen aan de omgeving van Dorgali. We zijn ooit een dag in Calagonone geweest en hebben met de boot de Grotten van de Bue Marino bezocht, maar dat is inmiddels jaren geleden. Er is genoeg te zien en te beleven rond Dorgali en we hebben het plan opgevat om een excursie naar Tiscali te maken.
De paar nachten verblijven we in een agriturismo. De agriturismo is een relatief betaalbare accommodatie, heeft de voordelen van een hotel en je kunt er meestal goed eten. Een goede agriturismo serveert de lokale keuken gebaseerd op de producten van het eigen bedrijf of uit de directe omtrek. Rond Dorgali zijn een aantal agriturismi die daarnaast ook de mogelijkheid tot kamperen bieden. Wij hebben gekozen voor agriturismo Nuraghe Mannu, vlak bij Dorgali en redelijk dicht bij de kust. Reserveren kon helaas niet via de website alleen direct via de telefoon. Een andere agriturismo die ik had aangeschreven via hun website heeft tot op heden niet geantwoord, terwijl ik toch gewoon netjes in het Italiaans heb geschreven.
Rest ons contact op te nemen met de cooperatie die de excursies organiseert, de coop Ghivine. Ik had ze via Twitter al gevraagd of ze in deze periode nog excursies organiseren en dat was geen probleem.

Herfst gedachten

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact