Italië evenement 2011 Kasteel de Haar

29/05/2011 16:43:18

Italië evenement 2011 Kasteel de Haar

Kasteel de HaarHet was druk op het Italië evenement op het landgoed van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Twee keer hebben we alle stands afgelopen om alles goed te kunnen zien. Je kon olijfolie proeven, wijnproeven, maar er waren nog veel meer proeverijen. Er was lekkere pizza, in een heuse hout gestookte oven, en natuurlijke ook lekkere espresso. Kasteel de Haar vormde een schitterende achtergrond voor dit evenement.

De stands van Gransardegna en Eva SardiniaSardinië was vertegenwoordigd door onder andere Eva Sardinië (Reizen en verblijf op Sardinië) en GranSardegna (Produkten uit Sardinië). Het was gezellig druk aan de kraampjes, een teken dat Sardinië steeds meer in de belangstelling komt en dat de authentieke wijnen, de olijfolie en het karakteristieke pane carasau steeds meer gewaardeerd worden bij een breed publiek.

Weinig tijd voor een hapje tussendoor voor de standhouders van GranSardegnaWe hebben ook kennisgemaakt met Manuela Talana van Studio Lingua uit Amsterdam. Studio Lingua verzorgt Italiaanse taal- en cultuurcursussen. Manuela komt toevallig ook uit Sardinië. Verder hebben we de stand van het Istituto Italiano di Cultura Amsterdam bezocht. Daar was een fototentoonstelling met mooie afbeeldingen van culturele bezienswaardigheden, waaronder de archeologische site van de nuraghe Su Nuraxi bij Barumini.

Natuurlijk ontbraken de Vespa's, de Ape's, de Fiat 500, de Ferrari en de Maserati niet, maar de leukste fusie van Hollands en Sardijns was toch wel de bakfiets met de vlag van Sardinië, de Quattro Mori.

Italië evenement 2011 Kasteel de Haar

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact