Vermelding van Tharros in reisgidsen

02/03/2009 17:10:19

Vermelding van Tharros in reisgidsen

Bij toeval kwam ik in een groot warenhuis twee reisgidsen tegen die over Sardinië gingen. Uit nieuwsgierigheid kocht ik beide boekjes, niet dat ik hoge verwachtingen van had, integendeel. Als je iets over Sardinië te weten wilt komen in de Nederlandse taal dan is de informatie dun gezaaid. Ik bladerde de boekjes door en was natuurlijk nieuwsgierig naar wat er over Tharros geschreven wordt.

De eerste reisgids was van de ANWB in de serie ANWB extra geschreven door Gabriella Vitiello en Frank Helbert, derde herziene druk. Op pagina 79 is een paragraaf gewijd aan Tharros, overigens is de site wel als hoogtepunt aangemerkt. De gids geeft aan dat er een amfitheater te zien is. Dat is niet het geval, het amfitheater is sinds lang, nadat Tharros verlaten is door zijn bewoners om zich in Oristano te vestigen, met de grond gelijk gemaakt. Desalniettemin is er nog genoeg te zien. Jammer. Niet alleen is een enkele paragraaf weinig ruimte om de site te beschrijven, maar daar staat dan ook nog een fout in.

De tweede reisgids lijkt het er al niet beter af te brengen, die van Deltas Merian Live geschreven door Friederike von Bülow. Op pagina 61 is eveneens een enkele paragraaf gewijd aan Tharros en San Giovanni di Sinis. Daarin staat dat de kerk van San Giovanni

Vermelding van Tharros in reisgidsen

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact