Jaaroverzicht van Tharros.info

30/12/2010 07:11:37

Jaaroverzicht van Tharros.info

Graag willen we iedereen bedanken die de site van Tharros.info in het afgelopen jaar hebben bezocht, de bezoekersaantallen waren overweldigend voor zo'n specifiek onderwerp als Sardinië. Het eiland mag zich verheugen in een toenemende belangstelling vanuit Nederland en België. De grootste groei in bezoekers van de site komt echter vanuit Italië en dat is voor ons in het bijzonder iets waar we zeer vereerd mee kunnen zijn, tenslotte zijn er genoeg sites over Sardinië in het Italiaans.

In het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de site. Nieuw zijn de pagina's met accommodaties en restaurants waar overigens nog veel aan toegevoegd moet gaan worden in de komende tijd. We hebben ook weer een aantal archeologische sites bezocht, ons ingelezen daarover en de resultaten daarvan op Tharros.info gezet, maar ook daarvan is nog niet alles klaar. We hebben een nieuwe site gelanceerd over Sicilië, met dezelfde opzet als Tharros.info, namelijk Motya.info. Motya op Sicilië is de tegenhanger van Tharros, beide stadjes zijn van Phoenicisch-Punische oorsprong met een geheel eigen geschiedenis en achtergrond. Foto's van Motya waren al te zien op Tharros.info maar die zijn nu onlangs overgebracht naar de nieuwe site. Er is ook geïnvesteerd in de website. Behalve in Flash componenten ook door het in de arm nemen van een nieuwe provider waar Motya.info gehost wordt en hopelijk in de loop van 2011 ook Tharros.info. En er zijn de nodige investeringen gedaan om nog mooiere foto's te kunnen maken om deze op de site te publiceren.

Nieuw is ook de integratie van social media zoals Twitter en Facebook wat op zich weer een investering in tijd is. Door middel van Twitter proberen we onze bezoekers zo veel mogelijk nieuwtjes te geven die betrekking hebben op Sardinië of archeologie, interessante tentoonstellingen of plekken, nieuws over vliegmaatschappijen en veerboten, kortom van alles dat nut kan hebben bij een bezoek aan Sardinië en om het eiland beter te leren kennen. Via blog en nieuwsbrief proberen we onze bezoekers op de hoogte te houden van nieuwtjes van de site zelf, wat achtergrond te geven en wat verzamelde tips te geven. Afgelopen jaar zijn er zes nieuwsbrieven uitgekomen, elk met hun eigen thema. Dat zal in 2011 ook weer zo zijn, het eerste nummer verwachten we tegen 15 januari uit te kunnen sturen.

Het afgelopen jaar hebben we ook gewerkt aan de Nuraghe database. Deze online database van monumenten uit de bronstijd wordt al regelmatig geraadpleegd, inmiddels staan er meer dan 2600 nuraghi in. We hopen in 2011 dit immense werk af te kunnen maken (we zijn al sinds 2009 bezig) om dan weer nieuwe doelen te stellen. De database is te raadplegen via de pagina's met een zoekfunctie, maar zijn ook te zien op de grote kaart. Deze kaart is gemaakt met de technologie van Google Maps, en ook daar staat de tijd niet stil. Inmiddels is versie 3 van Google Maps uitgekomen met Streetview en zijn we bezig de pagina's met interactieve kaarten om te bouwen.

Er is een nieuwe zoekfunctie ingebouwd om beter de relevante teksten te kunnen vinden. De voorheen ingebouwde Google zoekfunctie is dus vervangen door een eigen site search.

Ook in 2011 zullen we onze uiterste best blijven doen om veel nieuwe items toe te voegen. In ieder geval wensen we iedereen een gelukkig 2011 toe en hopelijk tot ziens op de site.

Jaaroverzicht van Tharros.info

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact