Aanstaande verhuizing van provider (vervolg)

05/10/2010 07:18:01

Aanstaande verhuizing van provider (vervolg)

Zoals in een vorig bericht aangekondigd zou de website tharros.info verhuizen van provider. Van KPN zou de site overgebracht worden naar XS4All en dat zou tussen 1 juni en 1 september gaan plaatsvinden. Tegen eind september heb ik gebeld naar KPN omdat ik nog steeds niets gehoord had. De enige bereikbare helpdesk was de technische helpdesk en daar waren ze meer dan bereid om te helpen en er werd een call aangemaakt. Er waren meer mensen die gebeld had zo verzekerde de vriendelijke jongeman aan de andere kant mij, en die hadden allemaal klachten dat ze niet meer hun site konden updaten in afwachting van de verhuizing.
Nu wacht ik al maanden op deze verhuizing want ik heb hard schijfruimte nodig om mijn nieuwe foto's kwijt te kunnen en zolang kan ik deze niet posten. Uitbreiding kon niet want de site zou verhuisd worden en wijzigingen waren niet meer mogelijk. Daags na het telefoontje kreeg ik eindelijk bericht via email van KPN dat de verhuizing vertraging had opgelopen. Tot op heden heb ik nog niet vernomen wanneer een verhuizing zal plaatsvinden.
Ik ben dus op zoek gegaan naar een alternatief en heb deze inmiddels gevonden. Aangezien dit een unmanaged VPS betreft (voor de leken een virtual private server die je helemaal zelf moet beheren) ben ik momenteel bezig hier vertrouwd mee te raken. Unmanaged betekent dat ik geen ondersteuning krijg en ik alles zelf moet regelen, de server wordt standaard met software opgeleverd en verder moet je het zelf doen. Dat is op zich weer een uitdaging. Gelukkig heb ik thuis al een webserver met Apache software draaien dus daarmee ben ik wel vertrouwd. Op den duur ga ik mijn site tharros.info daarheen verhuizen, maar dat zal nog even duren.

In de afgelopen periode heb ik vooral accommodaties toegevoegd aan de site: B&B, campings, hotels, agriturismi, restaurants. Ik heb er nu meer dan honderd uitgezocht en dat aantal zal de komende periode toenemen. Doel is een zo groot mogelijk aanbod neer te zetten waar bezoekers uit kunnen kiezen. Ik heb ook de optie aan de bezoekers gegeven om hun aanbeveling te geven als de accommodatie of het restaurant bekend is. Daarmee moet een keuze steeds makkelijker worden.

Vandaag is tenslotte de nieuws pagina gewijzigd en is er een Twitter widget toegevoegd die het mogelijk moet maken om meer en sneller nieuws en tips te publiceren, in combinatie met het Twitter en Facebook account van Tharros.info die bedoeld zijn om nieuws en tips sneller te kunnen delen.

Aanstaande verhuizing van provider (vervolg)

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact