Terug van vakantie?

30/08/2010 10:52:41

Terug van vakantie?

Ben je toevallig op Sardinië geweest en heb je daar een leuke vakantie gehad? Dan heb je vast wel iets te vertellen over een camping of een bed & breakfast, of misschien wel een agriturismo waar je een tijdje hebt doorgebracht. Het zou leuk zijn als je de positieve ervaringen zou kunnen delen met anderen. Daarvoor zijn er nu op Tharros.info mogelijkheden. Op de service pagina's kan je aangeven of een bepaalde accommodatie aan te bevelen is. Hoe meer aanbevelingen hoe groter de kans dat die accommodatie ook de moeite waard is voor anderen.

Daarnaast kan je op het forum je mening geven. We proberen zoveel mogelijk positieve ervaringen te verzamelen over accommodaties en restaurants op Sardinië zodat de bezoekers van Tharros.info een goede keuze kunnen maken uit het aanbod. Want keuzes maken blijkt niet altijd makkelijk en het aanbod is erg groot en soms onoverzichtelijk.

Natuurlijk zijn ervaringen persoonlijk. Een ieder heeft zo zijn eisen en wensen als het gaat om accommodaties voor de vakantie. Het zou dan ook leuk zijn als je kunt vertellen waarom die bepaalde accommodatie je zo goed beviel. Persoonlijk houdt ik bijvoorbeeld niet zo van grote campings waar veel vertier en vermaak aangeboden wordt, maar een ander zal dat juist uiterst prettig vinden voor de (kleine) kinderen. Zo kunnen smaken verschillen. Het helpt anderen als je vertelt wat je bijzonder plezierig vond aan de accommodatie of wat je aantrok in het restaurant waar je gegeten hebt.

Zo hebben we een plezierige ervaring gehad in een klein hotelletje in Bosa Marina, Stella Maris. De eigenaresse is erg aardig en bereid tot een praatje. Ze gaf ook tips om plaatsen te gaan bekijken. Het hotel zelf was netjes en schoon en elke dag werd onze kamer keurig verzorgd. Voor ons was het een prima accommodatie om te overnachten en te ontbijten, waarna we onze dag zelf indeelden met excursies of gewoon naar het strand gaan of het stadje Bosa in. Vanuit het raam konden we de vissers langs zien varen of de grote platbodem met de enorme keien voor de nieuwe zeewering. Een volgende keer zou ik er zo terugkeren en ik zou dit hotel kunnen aanraden voor anderen.

Maar een ander hoeft zich er niet thuis te voelen. Een ander kan de koffie niet lekker vinden of het uitzicht niet bevallen. Een ander zou dit hotel misschien helemaal niet aanbevelen en een andere accommodatie veel beter vinden omdat het dichter bij het centrum van Bosa ligt en een schitterend uitzicht heeft over de vallei, of dichter aan het strand met uitzicht op de Spaanse toren van Bosa. Vandaar dat het goed is om aan te geven wat je belangrijk vindt en waarom je er een positieve ervaring hebt gehad.

Met restaurants is dat wat moeilijker. We hebben bijvoorbeeld in een restaurant in Bosa gegeten waar de prijzen onder het gemiddelde lagen. Binnen in het restaurant was de eetzaal prachtig, authentiek negentiende eeuwse Genuese bouwstijl maar met een schoon en net interieur. De ober was allervriendelijkst, de wijn lekker (wel zware huiswijn), het eten prima. Voor ons was het reden genoeg om er nog eens terug te keren en opnieuw hadden we lekker gegeten. Als toetje probeerden we onder andere de typische Sardijnse Seadas, een grote raviolo met kaas en honing. Wij hadden niets aan te merken op bediening of eten. Maar ik heb op internet behalve lovende kritieken ook een zeer negatieve recensie gezien. In mijn ogen onterecht want ik herkende absoluut niet de gronden waarop de kritiek was gegeven. Natuurlijk kan een restaurant van jaar op jaar verschillen, afhankelijk van de kok, de bediening, de eigenaar, en dan kan een positieve recensie achterhaald zijn. Ook een negatieve recensie kunnen op den duur achterhaald zijn, maar dan is internet echter een keihard medium omdat de negatieve recensies altijd blijven. Nog afgezien van het feit dat een negatieve recensie door een collega met opzet geplaatst kan zijn, zeker als er een vergelijking wordt gemaakt met andere restaurants.

Vandaar dat we op Tharros.info gekozen hebben voor de positieve benadering. Wordt een accommodatie of restaurant in positieve zin genoemd of aanbevolen dan heeft dat een positief effect voor de accommodatie of het restaurant zelf. We hopen dan ook dat jullie als bezoekers van Tharros.info daar aan willen bijdragen.


N.B. Zie onze privacyverklaring waarin we aangeven hoe we omgaan met persoonlijke gegevens en wat het doel daarvan is. Verder gebruiken we eventuele opbrengsten uit reklame voor het instandhouden van de website.

Terug van vakantie?

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact