Naar Sardinië in 2010. Deel 1

28/06/2010 13:26:26

Naar Sardinië in 2010. Deel 1

Het vooraf plannen en reserveren is een bijna onvermijdelijk deel van de reis, zeker als de eindbestemming alleen bereikbaar is per boot of per vliegtuig. We hebben gekozen voor een directe vlucht van Eindhoven naar Alghero, die door Ryanair tweewekelijks uitgevoerd wordt, en het huren van een auto op het vliegveld van Alghero. Voor de zekerheid hadden we ook een Bed & Breakfast benaderd voor een nacht bij Alghero aangezien de vlucht in de vroege avond zou landen, en je weet maar nooit of deze op tijd zal zijn. Het reserveren en betalen van de vlucht en de huurauto via internet ging vrij vlot en daar is niets op aan te merken. Inchecken met Ryanair gaat ook via internet en kan vanaf twee weken voor vertrek. Inchecken op het vliegveld is daarentegen meteen 40 euro duurder, en je moet ook letten op eventueel overgewicht van de bagage en dat je niet meer dan een stuks handbagage hebt, anders gaat de kassa bij Ryanair ook rinkelen. Maar laten we de reis van het begin af aan vertellen.

Vanaf Amsterdam naar Eindhoven is het goedkoper met de trein te gaan dan om de auto voor twee weken bij Eindhoven Airport op een betaalde parkeerplaats te stallen, hoewel we de prijs voor een enkele reis nogal aan de hoge kant vonden (17 euro). De prijs per kilometer van treinkaartjes ligt beduidend hoger dan in bijvoorbeeld Italië. Aangezien Ryanair slechts 15kg aan bagage per persoon toestaat kwam ons dat wel goed uit. De koffers waren goed verdeeld qua gewicht en op zich handelbaar. Het blijkt echter dat de trein minder berekend is op reizigers dan op forensen. De dubbeldekkers zien er flitsend uit (ik vergelijk ze wel met rupsen), op zich schoon, maar met heel weinig bagageruimte. Je kunt er precies een laptoptas kwijt boven je hoofd en daar houdt het dan ook mee op. Een koffer kan je nergens kwijt, of ik moet iets over het hoofd hebben gezien. Je laat je koffers ook niet graag onbewaakt ergens in de trein staan. Het enige alternatief is middenin de coupé te gaan zitten waar je vier stoelen tegenover elkaar hebt en je koffrers daar te deponeren, anders blokkeer je de hele doorgang in de trein, of je kunt bij de deuren op ongemakkelijke klapstoeltjes gaan zitten en met je bagage de in- en uitstappende medepassagiers treiteren.

Na een uur en een kwartier ben je van Amsterdam in Eindhoven. De pendeldienst, lijn 401, rijdt vanaf het Centraal station direct naar Eindhoven Airport, in twintig minuten. Ook in de bus was de ruimte voor de bagage minimaal, maar dat was nog wel overkomelijk. Eindhoven Airport tenslotte is een klein en erg overzichtelijk vliegveld waar je je weg makkelijk kunt vinden. Vanaf het panoramaterras kan je de passagiers nog uitwuiven of verwelkomen wat doet denken aan het Schiphol van de jaren vijftig en zestig. Het loont dus de moeite de reis naar Eindhoven te maken als je van vliegtuigen en reizen houdt.

Bijkomend voordeel van een klein vliegveld is ongetwijfeld de kortere rijen en dus kortere wachttijden. Het vliegveld van Alghero is niet veel groter, wat het eveneens overzichtelijk maakt. De reistijd is beperkt tot twee uur vliegen en de vliegtuigen van Ryanair zijn zeker niet oncomfortabel. Gelukkig was het vliegtuig niet propvol en konden we makkelijk een plek naast elkaar vinden met uitzicht. De hele reis zagen we weliswaar wolken onder ons, maar vanaf Corsica werden de zee en de kusten zichtbaar totdat we langzaamaan Porto Torres onder ons zagen verschijnen en de reis bijna ten einde was.

De bagageafhandeling verliep vlot, een ander voordeel van een klein vliegveld, en we stonden al vrij snel buiten. Gewoontegetrouw namen we eerst een echte Italiaanse espresso zodat we weer vol energie verder konden. Aan de buitenzijde trof ons als eerste de zwaluwen die langs scheerden. Hun nesten hadden ze in de tussenruimte tussen plafond en plafondlampen van de overdekking aan de voorzijde van het gebouw gemaakt. Je zag ze in en uit hun nesten kruipen om vervolgens in een sierlijke boog over de langsrijdende auto's weg te scheren. Gelegenheid voor een eerste foto. Restte ons de huurauto te gaan ophalen en naar de Bed & Breakfast te rijden. Inmiddels was het acht uur in de avond en de warmte van de dag vleide zich als een deken over ons heen.

Naar Sardinië in 2010. Deel 1

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact