Social networking: Twitter

05/12/2009 08:32:44

Social networking: Twitter

Op internet zijn de sociale netwerken enorm opgekomen. Hyves wordt nu bedreigd door Facebook terwijl Twitter een enorme vlucht heeft genomen. Professionele netwerken zoals LinkedIn zijn populair om je zaken contacten bij te houden. Via AddThis kan je pagina's van sites ook publiceren op Facebook, LinkedIn, Twitter en vele andere sociale netwerken. Vooral veel bedrijven maken gebruik van sociale netwerken op internet en deze sociale netwerken maken op hun beurt veel winst met reclames.
Mijn Hyves pagina is niet zo actief, op Facebook houdt ik contact met ex-collega's en op LinkedIn staan mijn contacten die met mijn huidige werk te maken hebben. Ik heb nu ook een Twitter account geopend waar je me kunt volgen. Hier houd ik met name contacten bij die nieuws te bieden hebben over archeologie, Sardinië en software bedrijven. De aangeboden informatie van vooral nieuwssites is zo groot dat ik gedwongen word onderverdelingen te maken. Dat kan op Twitter met Lists waarmee een thematische verdeling gemaakt kan worden zodat het allemaal nog te volgen is.
Zullen de sociale netwerken de forums en de feeds doen verdwijnen? Waarschijnlijk niet, maar aangezien we onze tijd moeten verdelen over de verschillende netwerken en forums zullen de forums minder aandacht krijgen. Sommige forums maken gebruik van de sociale netwerken, en sociale netwerken maken weer gebruik van RSS feeds. Daarnaast maken forums en sociale netwerken graag gebruik van mail functies waardoor het aanbod van email in onze inbox alleen maar groter wordt. Dat brengt me dan weer op nieuwsbrieven, nog steeds populair bij internetters om op de hoogte te blijven (hoewel we de nieuwsbrief niet altijd lezen) en bij websites populair om bezoekers aan zich te binden. Het ontvangen van mail en nieuwsbrieven wordt door de meesten niet als vervelend ervaren, integendeel, zolang er een dagelijkse mail stroom is, op de voorwaarde dat het geen spam is, hebben we het gevoel nog mee te tellen in deze wereld van virtuele contacten.

Social networking: Twitter

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact