De Sardinië Vakantie Beurs 2014

17/02/2014 11:22:21

De Sardinië Vakantie Beurs 2014

Afgelopen 25 januari werd de tweede Sardinië Vakantie Beurs in Ede gehouden, georganiseerd door Wilbert Geers van Sardinië-info. Het was een gezellig kleinschalig evenement waar de bezoekers die geïnteresseerd zijn in Sardinië en meer wilden weten van het eiland, of kennis wilden maken met de typische produkten hun hart konden ophalen.

De Sardinië Vakantie Beurs 2014
De Sardinië Vakantie Beurs 2014
De lezingen
De lezingen
De stand van Tharros.info
De stand van Tharros.info

Ook dit jaar waren we aanwezig met een informatie stand en heb ik twee lezingen gegeven over de Fenicisch-Punische stadjes van Sardinië. Er was veel aandacht voor de stand, meer dan vorig jaar, wat ons aangenaam verraste. We hadden dan ook meer foto's en veel folders van de provincie Oristano waarvan een groot aantal toch zijn meegenomen door de bezoekers. De hele dag door waren we druk met het geven van informatie, tips en suggesties. Zo troffen we een groep die een wandel reis aan het voorbereiden waren, iemand die al heel wat van het eiland had gezien maar toch nog interessante bezienswaardigheden ontdekte voor de volgende reis, of twee dames die op zoek waren naar informatie over Pasen op Sardinië.

Naast GranSardegna was ook Aroma Sardo aanwezig met een stand waar pecorino en salsiccia geproefd kon worden. Verder waren er een aantal stands waar de Sardijnse wijnen geproefd konden worden. De grootste stand was wel die van Sardinietrips met Monique en Toni en daar was het ook de hele dag druk. Toni had ook geregeld dat er voor de lunch een typisch Sardijns gerecht van het zuidwesten geproefd kon worden, op basis van couscous. Verder was er naast de kleurrijke stand van Eva-Sardinia ook een vertegenwoordiger van Archimete, organisator van excursies en activiteiten in het noord westen van Sardinië.

Pecorino en salsiccia
Pecorino en salsiccia
Wijnproeverij
Wijnproeverij
Klederdracht van Cabras
Klederdracht van Cabras

De hele dag door waren er lezingen, Wilbert van Sardinie-info had het er maar druk mee want zijn lezingen werden goed bezocht. Ikzelf mocht niet klagen met een klein maar zeer attent publiek. Verder hield ook Alize van Aroma Sardo een lezing over de typisch Sardijnse produkten en Josianne over de wijnen. Bijzonder was deze keer ook de aanwezigheid van een dame in prachtige klederdracht van Cabras, en ook de twee heren van Aroma Sardo hadden zich voor de gelegenheid in de traditionele klederdracht van Oliena gestoken.

Voor ons was het een geslaagde, gezellige dag en we willen dan ook alle bezoekers via deze weg bedanken voor hun interesse. Natuurlijk bedanken we ook Wilbert en zijn familie voor de tomeloze inzet, de gezellige ontvangst en de zorg waarmee de Sardinië Vakantie Beurs opnieuw tot een succes werd gemaakt. We hopen volgend jaar weer op een gezellige dag.

Voor informatie zie ook de website van de Sardinië Vakantie Beurs, links naar de deelnemers zijn ook te vinden op de link pagina of op de website van de Sardinië Vakantie Beurs.

De Sardinië Vakantie Beurs 2014

©2019 Tharros.info Sitemap Privacy Contact